בישול בכלי שאינו טבול

בס"ד

שלום כבוד הרב,
ברשותך אבקש לשאול,אם אני לעיתים עוזרת לאחי לטפל בילדיו ובתוך זה להכין ארוחת צהריים וערב וידוע לי מעל לכל ספק שהכלים שברשותו לא עברו טבילה במקווה,האם מותר לי להכין לילדיו אוכל בכלים האלה? האם אין בזה משום שימוש בכלים שנקנו מגוי?

תודה רבה ומחילה על הטירחה

תשובה:

שלום רב

סליחה על האיחור במתן התשובה

למעשה אין להשתמש בכלים לא טבולים. כלים שניתן להשתמש בחד פעמי זו לא בעיה, אבל כלי בישול וכדומה אין להשתמש בהם, לכן אם תוכלי פשוט להציע לו שאת מעונינת כדי שתוכלי לסייע בלי כל טירחה מצידו, שאת תטבלי את הכלים האלו במקוה, זה יהיה מצויין, אני מניח שאף שהוא בודאי ירים גבה, הוא לא יסרב, בסך הכל כוונתך לסייע לו בטיפול בילדים.

בהצלחה רבה ושתרבי זכויות תמיד