אכילה לפני תפילת ערבית / נדרים / הכרעת ההלכה

שלום וברכה כבוד הרב :)
אספתי מספר שאלות שעלו לי ברוך ה'
על פי מנהג האשכנזים
1. האם מותר להניח תפילין בזמן שצריך לברך ברכת המזון (יש עוד זמן ב-70 דקות, אך כמעט וזמן שקיעה הגיע).

2. האם מותר לעשות מלאכה לפני סעודת מלווה מלכה?

3. אישה קופאית או במונית, אם אני נוגע ביד שלה לצורך העברת כסף, או אם אני נתקל באישה באוטובוס, אני עובר על איסור כרת?

4. האם מותר לשתות, לאכול לפני מנחה + ערבית כששמים שעון כשומר?

5. אני יכול לקחת את ההלכות שהכי קלות לי בספר קיצור שולחן ערוך שלי? (יש מתחת להלכות גם אפשרות ללכת על פי המקובלים יותר). אפשר לשלב?

6. אם התחייבתי לתרום אך אמרתי לפני בלי נדר, אך לאחר מכן המתרימה סיימה את המשפט כמעט תמיד בשאלה של תרומה, משהו כמו "בסדר?"… אמרתי הרבה פעמים יחסית "בלי נדר" אבל אולי פישלתי פעם אחת. יש מצב שנפלתי לנדר?

7. אם בעברי אמרתי למספר אנשים שאני אתרום, אך בחוסר הבנה של מה האחריות של תרומה (שזה בעצם להבנתי נדר), וגם היה לי מאד קשה לסרב לאנשים
האם עדיין דין עלי כנדר?

תודה רבה כבוד הרב :) שבוע טוב ונעים
משיח בקרוב בעזרת ה'.

תשובה:

שלום רב,

1. כן מותר, כדי שלא יגיע השקיעה לפני שהניח תפילין. אולם מיד אח"כ או תוך כדי שהתפילין עליו שיברך ברכת המזון כדי שלא ישכח.

2. כן, מותר לעשות מלאכה.

3. אתה לא עובר על איסור כרת, אבל ראוי להזהר בנושאים אלו.

4. לשתות ולאכול (לא סעודה) מותר לפני מנחה. לגבי סעודה ראה ראן. שעון מעור מועיל בתור שומר גם לגבי סעודה ממש.

5. אני לא מכיר את הספר שלך, אבל תמיד יש ללכת לפי ההלכות של הפוסקים שהתקבלו בציבור כפוסקים מובהקים. כדאי להתייעץ בענין על הרב שלך.

6. זה בסדר גמור אין כאן נדר.

7. זה כבר בעיה, יכול להיות שזה היה נדר.