ייחוד עם סבתא ונכדתה כשיש קרובים העשויים לבוא

א) האם מותר להיות בפגישה בדירה לא נעולה (אך עם דלת סגורה) כשהסבתא האלמנה של הבחורה שומרת בחדר ליד? ב) ואם הורי הנכדה גרים באיזור וייתכן שיגיעו פתאום?

תשובה:

שלום רב

הסבתא לא תועיל כאן, אולם אם אכן הורי הנכדה עשויים להגיע בפתע והגיוני שכך יעשו [אם הנימוס מחייב שלא יבואו או שאין כל סיבה שיבואו זה כלום] יש להקל. כמו כן יש להורות להם שכשהם באים אם יבואו, יכנסו ללא צורך לדפוק בדלת.

מקורות:

ראה בנין ציון סי' קלח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם נמצאים בחדר הפתוח לחוץ זה מועיל כיון שעשויים לראות, אבל אם נמצאים בחדר פנימי ואין סיכוי שמישהו יכנס בלי רשות, זו בעיה.