צליית כבד במנגל חשמלי

השאלה שלי היא האם מותר לצלות על מנגל חשמלי כאשר יש במגש מתחת מים, כי אז זה בעצם מתבשל על ידי המים, האם זה לא נקרא בישול?
כמו כן, עד כמה צריך לצלות את הכבד, האם מותר לאוכלו כשהוא צלוי אך עדיין רך ולא שרוף ויבש?
ובכלל, מהי הדרך הטובה והכשרה ביותר לצליית כבד?
תודה ואשמח תשובה מהירה בעניין
יעקב

תשובה:

שלום רב

מותר להכשיר כבד במנגל חשמלי, מדובר בצלייה ולא בבישול כיון שהכבד אינו בתוך המים אלא נצלה באש הספירלה.

אם צליתם את הכבד עד שנעשה ראוי לאכילה, די בכך ואין כל צורך לייבש אותו.

 מקורות:

 ראה רמ"א יו"ד סי' עו סעי' ב ובט"ז שם ס"ק ט. יש שהקלו שאין צריך לצלותו עד שיהיה ממש ראוי לאכילה, ודי בחצי בישול לבד, ראה שו"ת תשובות והנהגות  ח"א סי' תכה.