איסור בורר בהפרדת שני מיני מאכל

האם יש צד לומר שאין בורר באוכלים?נכחתי בדרשה שרב התיר לקהל להוציא אוכל מתוך אוכל(כגון בצל מתוך סלט) ע"מ לא לאוכלו בכלל(לא לאלתר ואף לא בשבת).
כוונתו ל"פסולת" היא ממש פסולת,כגון שיהיה אסור להוציא גרעין של לימון מלימון.

תשובה:

שלום רב

אינני מבין, מדובר בהלכה מפורשת בשולחן ערוך בסי' שיט סעיפים א – ג, כנראה חסר כאן פרט בהוראתו של אותו רב. להלכה, המאכל שאתה לא מעוניין לאוכלו נחשב פסולת ואסור להוציאו בשבת מתוך האוכל [אלא אם כן אתה נותן אותו לאדם אחר שכן אוכל ממנו, או שבכוונתך לאכול ממנו באותה סעודה במנה הבאה, ועוד אופנים].