מותר לשמוע זמר שמופיע בפני ציבור מעורב?

כבוד הרב האם מותר לשמועה שירים של זמרים שמופיעים באירוע מעורב? ואם כן אשמח למקור איפה כתוב.
(כמובן את השירים הכשרים שלהם)

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור לשמוע זמרים אלו, אלא שיש שיאמרו ובצדק שאם כולנו כציבור נמנע מלשמוע את שיריהם הם יפסיקו להופיע באירועים מעורבים, לציבור יש כח, היום זה ידוע בכל הנושאים העומדים על הפרק, וגם בזה יש בידינו למנוע חילולי שבת אם לא נקנה בחנויות שאינן שומרות שבת, ובידינו גם למנוע פריצות מהסוג שהזכרת. איסור מסייע לדבר עבירה אמור רק כאשר אתה מסייע לו בעצם מעשה האיסור ולא כאשר אתה תומך בו באופן כללי בלי קשר לעבירה.