יחוד בנסיעה בינעירונית לצורך לידה / נסיעת יולדת בשבת

אשה שצריכה להכנס ללידה לבי"ח (אין מי שילווה אותה) האם יש שאלה של יחוד ביום/ בלילה בנסיעה בינעירונית.
האם יש סיבה בגלל זה לקחת אמבולנס ששם יש לפחות 2 גברים ולפעמים אשה וגבר
האם זה מיקל על שאלת היחוד או שאין בכלל שאלה של יחוד
ולגבי שבת, מה עדיף, להזמין מונית שמצד אחד רק בן אדם אחד מחלל שבת, או אמבולנס (שיש לו גם היתר לחזור בחזרה)

תשובה:

שלום רב

א. בנסיעה בדרך כלל אין שאלה של ייחוד אלא אם כן מדובר בשעות הלילה בכבישים צדדיים שאין בהם מכוניות כמעט.

ב. לגבי שבת סדר הקדימה הוא כך: 1. נהג גוי, מתחנת מוניות שמעסיקה ערבים או אמבולנס המופעל על ידי גוי מצוי מאוד במקומות שיש ריכוזים חרדיים. 2. נסיעה ברכב הפרטי שאינו צריך לחזור. 3. אמבולנס. 4. מונית.

שתהיה לידה קלה ורוב נחת!