לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפרשת חלב בעיסה שרוצים להקפיא חלק ממנה לשבת אחרת

שלום רב

האם מותר אחרי הפרשת חלה מהעיסה לחלק את העיסה לכמה חלקים ,להקפיא אותם
וכל פעם לקחת חלק ולאפות אותו ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה יש להפריש חלה ללא ברכה. [אלא אם כן בכל אחד מהחלקים יש שיעור חלה].

מקורות:

בדברי חמודות חלה סי' ב אות כ כתב שדין עיסה על מנת לחלק הוא גם כשאותו אדם מחלק כדי שלא לאפות הכל ביום אחד. אמנם העיקר להלכה הוא כהלבוש (שכו סעי' ב') וש"ך (שם ס"ק ה') וגר"א (שם ס"ק ז') ומהרי"ט אלגזי (הל' חלה אות ט"ז ד"ה ונראה – מודפס בסוף מס' בכורות), שדוקא אם מחלק לכמה אנשים נקרא "על מנת לחלק", וכן כתב המהר"י קורקוס (הל' ביכורים פ"ו הל' י"ט ד"ה נמצא) בשם רוב הראשונים. ולפיכך היא חייבת בחלה. אבל לא תברך על ההפרשה, לחוש לדברי הדברי חמודות.