לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שיקים שנמסרו כתשלום ולא נפרעו זמן רב

שלום,

יש לי 2 צ'קים, שכבר לפני זמן רב שילמתי בהם עבור מוצר/שירות, ועדיין לא נפרעו, וכבר חלפו יותר מ-6 חודשים מתאריך פירעונם.

שאלתי את מקבלי הצ'קים מה קורה עם זה, ונעניתי שהצ'ק כבר אינו תחת ידיהם, כנראה "גולגל" הלאה.

אם רלוונטי לשאלה, מדובר ב:
א. צ'ק על סך 500 ש"ח לחנות כובעים, עבור מגבעת.
ב. צ'ק על סך 55 ש"ח לת"ת, עבור טיול.

האם ועד כמה עלי להתאמץ ולחפש את מי שהצ'קים הגיעו אליהם ונמצאים בידיהם כעת, ולשלם להם?

האם בשלב כלשהו אוכל לבטל אותם בבנק?

ואם בסופו של דבר לא ייפרעו הצ'קים, האם יש מקום לעשות בסכום זה צורכי רבים וכד', או שזה לא רלוונטי כאן?

תודה רבה מראש, ויישר כח.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אין לבטל אותם בבנק וגם אין צורך בכך מאחר שכבר עברו 6 חודשים. למעשה אינך צריך לעשות דבר, אלא להמתין עד שיתבעו אותך בגין השיקים. אם בעתיד יתבע המחזיק בשיק לפרוע לו, תצטרך לעשות כן, כל עוד שאין לך הוכחה שהוא גנב את השיק.

מקורות:

לאלו שקיבלו את השיק אינו חייב כלום, כיון שהשיק שווה כסף וגם שבכך ששיעבד את עצמו למחזיק בשיק הוא נפטר מהחוב. למחזיק את השיק אינו חייב אלא אם כן הוא מציג אותו לפירעון.