עשיית בובות בצורת אדם

הבנתי שאם חסר מפסל אדם איבר זה מתיר אותו, השאלה היא האם אפילו בחסרון איבר כלשהו? כגון שיש לו רגל אבל אין לו כף רגל?

תשובה:

שלום רב

בשולחן ערוך יו"ד סי' קמא כתב להתיר בגוף בלי ראש או ראש בלי גוף… הט"ז שם בס"ק טו כתב, שפרצוף שלם אסור גם בלי גוף, משום כך מנהג העולם לחסר אחד מאברי הפנים, תנוך אוזן או משהו בחוטם וכדומה, אבל כף הרגל לבד יש פוסקים שאוסרים כאמור. חשוב לדעת, שלגבי עצם האיסור הזה יש הבדל בין עשיית הבובות שהיא אסורה לבין השהיית בובה כזו בבית לאחר שנעשית, שבזה נחלקו הדעות והמיקל יש לו על מה לסמוך, ראה בהרחבה יותר כאן.