מה עדיף, תפילה במנין או אכילה לפני התפילה

קראתי, יתקן אותי הרב אם אני טועה, שאדם שלא יכול להתפלל אם לא יאכל לפני עדיף לו שיתפלל ביחידות מאשר יאכל. השאלה שלי היא כזאת: אני, אם אני לא אוכל לפני התפילה הבטן שלי ממש מקרקרת ואני לא יכול להתפלל ככה הן מצד הכוונה והן מצד הבושה מאחרים, וחבל לי להפסיד תפילה במנייין באופן קבוע בגלל זה, האם במקרה שלי באמת עדיף לי להתפלל ביחידות?

תשובה:

שלום רב,

אם זה המצב, אכן עדיף שתתפלל ביחידות ולא תאכל לפני התפילה. אכילה לפני התפילה זה איסור. הגמרא בברכות לומדת את זה מהפסוק לא תאכלו על הדם, אל תאכל לפני שאתה מתפלל על דמך.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' פט ד"ה וכן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אפילו שאני מפסיד תפילה בציבור במניין? קראתי שמי שיש לו בית כנסת בעירו ולא הולך נקרא נזוף במקרה הזה זה לא אמור?, ועד כדי כך האיסור לאכול לפני תפילה הוא חמור?כי אכן גם ראיתי שעדיף במקרה כזה להתפלל ביחידות , אבל אין אפשרות להקל כלל, אולי דבר מאכל מסויים וכד'?