שימוש בכלים שאינם טבולים

שלום לכבודכם.

אני עובד בבית אבות.במסעדה של הבית אבות הכלים לא טבולים(האוכל בהכשר רבנות)
המסעדה היא בשרית בלבד.האם מותר לי לאכול\לחמם אוכל שלי ,בכלים הללו.

תודה ושבת שלום.

תשובה:

שלום רב,

אם אתה יודע בודאות שהכלים אינם טבולים, אסור לך להשתמש בהם, ובדאי לא באופן קבוע. (לגבי שימוש חד פעמי ראה כאן).

אבל מן הסתם יש לך אפשרות לטבול כמה כלים, ובכך אולי גם לזכות את הרבים. ותבוא עליך ברכה. רק לא לגמרי הבנתי איך הרבנות נותנים הכשר למקום שמגיש אוכל בכלים שאינם טבולים?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כנראה שהרבנות סומכת על הפוסקים שסוברים שזה כלי העומד לסחורה שפטור מטבילה, והרי בית אבות הוא בית מלון לכל דבר לאותם אנשים שמשלמים על לינה ואכילה.