קנה מוצר ב-ebay, המוצר הגיע באיחור לאחר שהכסף כבר הוחזר

שלום
קניתי מוצר מהאינטרנט ׁ(EBAY) המוכר כתב שהמוצר יגיע עד תאריך 14/01/14 בתאריך 18/01/14 פניתי לשירות לקוחות להתלונן שהמוצר לא הגיע ואז המוכר החזיר לי את כספי. המוכר הוא גוי והמערכת מגינה על הקונה שאם מוצר לא מגיע בזמן שהמוכר קבע, אז המערכת מחייבת את המוכר להחזיר את הכסף.
למחרת המוצר הגיע אלי בדואר. האם אני צריך להחזיר למוכר את הכסף?

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב להחזיר.

מקורות:

בעיקרון יש הסכמה לביטול העסקה והלקוח כבר אינו חייב לקנות את המוצר. בדרך כלל כבר לא משתלם לשלוח את המוצר בחזרה. בנוסף לכך, יש למוצר דין אבידת גוי, עיין שו"ע חו"מ סי' רסו סעיף א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם האבידה אינה תחת ידו ואין לו אפשרות לבוא ולקחת אותה בחזרה, הרי זו אבודה ממנו. גם לדעת הנתיבות בסי' רס סק"ד לעניין ודאי הינוח.