עד מתי האב רשאי לרחוץ את בתו?

עד איזה גיל מותר לאב לעשות מקלחת לבתו?
(אשמח אם תציינו מקורות)

תשובה:

שלום רב

בשולחן ערוך בסי' עג כתב שאדם השוכב יחד במיטה אחת עם בתו לשנת הלילה רשאי לקרוא כך קריאת שמע כיון שאינו מהרהר בה, עד היותה בת 11 שנים, ואם כך ודאי שמותר לו לרחוץ אותה עד אותו הזמן, אבל משום הצניעות והחינוך ודאי יש להמנע מכך ברגע שהיא כבר יכולה לרחוץ עצמה לבד. וראה עוד באבה"ע סי' כא סעי' ז'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובאם יש מגבלת גיל לבת לשכב במיטה אחת עם אביה?
    כלומר מעבר לעניין קריאת שמע האם מעל 11 יש לחוש שיהרהר בה אז לא צד שגם שכיבה תאסר ? או שמע בזה לא הקפידו כמו מקלחת. שמה קרבת גוף(הגם שלבושים כמובן) פחות גרוע?
    בברכה.

  2. אין הגבלה בהלכה, אבל בגיל מבוגר כזה זה כבר בכלל מה שכתב בשולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כא סעיף ז כתב: “המחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם, כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים”.