בס"ד
בטעות הוכנס למיקרוגל החלבי קופסת פלסטיק ובו שיירי החמין (בשרי)
שנשאר משבת.
אני לא יודע לאיזה דרגת חום הגיע התבשיל כשסמתי לב לכך,
את הקופסת הפלסטיק ובו המאכל השלחתי לפח האשפה,
מה דינו של המיקרוגל.
יישר כח ותזכו למצוות
תשובה:
שלום רב
אם הקופסה היתה אטומה לגמרי יש להקל. אולם, כמעט ולא מצוי כזה דבר, לכן מה שצריך לעשות זה לנקות את המיקרוגל היטב, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ואז לקחת כלי פתוח עם מים בתוכו, ולהפעיל לזמן ממושך כחצי שעה עד שכולו מתמלא אדים עבים, ובכך הוא נעשה כשר.
בהצלחה
כוס מים רותחת במיקרו תוך דקה-שתיים.
אחרי זה כל המים מתאדים – ואחרי 4-5 דקות היא תתפוצץ.
ההלכה נכונה, אבל לא להשאיר לחצי שעה… ח"ו.
תודה רבה לרב.
הזמן הוא עד שמתאדה והמיקרוגל מלא אדים עבים, אינני יודע לומר בדיוק כמה זמן. ואגב לא צריך זכוכית דוקא..
זה לכתחילה להכשיר ככה? [שזה שונה מפסח שמקלים לא לכתחילה]
כל נושא ההכשרה באדים היא חידוש כך שאי אםפשר לומר שזה לכתחילה, אבל כך נהגו להורות כאשר המכשיר נאסר. בפסח המכשיר לא נאסר ועוד שבוע יהיה מותר, לכן לא סמכו על כך. זאת מלבד ההוראה הכללית להקפיד יותר בפסח.
האם יש לבן תורה מקום [וראוי] להחמיר לקנות מיקרוגל חדש?
לא. הרי את המאכל בכל מקרה זה לא יאסור כי זה לא בן יומו.
צלחת זכוכית שהיתה בפנים בשעה שעשו את העירוב [כלומר חיממו חלבי במקרוגל בשרי והיתה שם צלחת זכוכית בזמן החימום]. האם צריך לזרוק את הצלחת [לא חיממו ישירות עליה. אלא רק שמו עליה צלחת חד פעמית
יש להגעיל אותה כדין. לא לזרוק.
השאר תגובה