כשרות דג מרלין

בס"ד
כבוד הרבנים שליט"א ראיתי שיש מסתפקים בכשרותו של דג מסוג מרלין והייתי רוצה לקבל ממכם את חוות דעתכם בדבר ובאם תוכלו להפנות אותי למקורות פוסקי דורנו בנשוא הכשרות של הדג הנ"ל בתודה מראש תבורכו מפי עליון

תשובה:

שלום רב,

הדג כשר למהדרין. ישנה תשובה מאוד מענינת של הרב אלישיב ז"ל שהשואל הקיף את הבעיה מכל צדדיה.והרב התיר לכתחילה. שם הוא עונה על כל השאלות בנוגע  לצורת הקשקש צורת הראש וכו' אין לי את התשובה תחת ידי.בכשרות של חתם סופר פתח תקוה ישנה את התשובה בארכיון

מקורות:

ראה גם בקובץ הליכות שדה קובץ 138 עמוד 7 שם יש מאמר ארוך ומקיף בנושא.

הצטרף לדיון

תגובה 1