קבלת חפץ שבא בשבת מחו"ל

שלום,
בן דוד שלי הוא חילוני,
הוא טס לארה"ב עוד כמה ימים והציע לי שאכתוב לו דברים שההיתי רוצה משם.
הוא אמר שהוא יאסוף את הדברים מבית של חבר שלו ביום שישי בערב (לפני הטיסה שלו שבשבת בבוקר)
ממש לא נראה לי.. מה ההלכה אומרת?

תשובה:

שלום רב

אין כל ספק שאסור לבקש ממנו לקחת את הדברים בשבת, בין אם הוא אוסף אותם מבית החבר בשבת ובין אם הטיסה שלו היא בשבת. זה לא איסור של מסייע לדבר עבירה אלא של נהנה ממעשה שבת ואפילו מגוי אסור לבקש שיעשה כזה דבר בשבת.