מותר להתענות מחמת צרה?

אני ב"ה לומד כל התורה כולה רציתי לשאול אם מותר לי להתענות משום צרה אישית שיש לי? ואם אסור איך ייתכן שגדולי הדור של הדורות הקודמים התענו?

תשובה:

שלום רב

לומד כל התורה כולה נראה לי יומרני קצת… אני בכל אופן רחוק מזה מאוד… ומכל מקום איו כל איסור להתענות, כמובן יש לקבל תענית בתפילת מנחה ביום הקודם, אלא שכיום נהגו שכיון שמחמת חולשת הדורות התענית עלולה להפריע ללימוד, לא מתענים אלא עושים תענית דיבור ומשקיעים את הזמן בתורה או מקבלים קבלות טובות בהתחזקות בתורה ובמצוות.

ראו ישועות במהרה!