האם מותר להיות עם אישה לבד לצורך זיכוי הרבים

שלום וברכה כבוד הרב

יש לבנות דודות שלי חברה כבר שנים רבות, היא השתתפה בהרבה ארוחות חג
היא הראתה עניין בעבר לגבי התורה, ואמרתי שאני אעזור כמדומני
כמדומני, רק כמדומני לפני שנים שמעתי שיש איזה קירבה משפחתית בינינו, אבל אני לא זוכר כבר מה הקירבה אם בכלל. בכל אופן
האם אפשר לשבת בשיחה איתה רק שנינו?
האם אפשר לראות איתה סרט/הרצאה של יהדות?

תודה רבה כבוד הרב, שבוע טוב :)

תשובה:

שלום רב,

אם מצד דיני יחוד זה אסור, לדוגמא, שניכם בבית סגור (אפילו לא נעול), ודאי שאין כל היתר, דברים טובים לא יוצאים מאי כיבוד ההלכות. אולם אם מצד דיני יחוד אין בעיה, מותר, אבל אתה צריך לשים לב שיצאו משם רק דברים טובים ולא חלילה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי כבוד הרב

    תסלח לי בבקשה כבוד הרב, אך אני בסופו של יום חוזר בתשובה
    כך שאני לא בקיא בהכל עדיין
    אז בחדר לבד אסור
    איזו אפשרות יש לי? אולי להוסיף את בן דוד שלי בן ה-13/14?

  2. אם זה חדר סגור ולא נכנסים לשם אנשים ללא רשות, זה בעיה יש של יחוד. אם אתה נמצא גם עם בן דוד בגיל האמור, זה נפלא!