טלית ותפילין ללא ברכה תחילה או הנחה באמצע התפילה? / זמן תפילה לפועלים

שלום רב

כעת זמן עלות השחר הולך ויורד ועוד מעט קט והבעיה תיפתר.

כיום יש כאלה בבית כנסת המתחיל שחרית בשעה 0530.
יש כאלה המתעטפים בטלית ומניחים תפילין בשעה 0526 ( עלות השחר בשעה 0525) ללא ברכה .

כאשר מגיעים לפני ישתבח שעה 0544 בערך עושים הפסקה ואז אלה שהניחו והתעטפו משמשים ומברכים . האחרים כאן מתעטפים ומניחים תפילין ומברכים.

מה עדיף , לדעתי להתעטף ולהניח תפילין סמוך לישתבח ואז מניח בזמן וגם לא עובר על " עובר לעשייתן " .

הערתי על כך והביטו בי בתמיהה .
אם כן אודה לקבל תשובה מה עדיף.
הבנתי שאין כל בבעיה להתפלל ללא תפילין וטלית גם עת ישתבח.

ועוד שאלה..
בענין זמן התעטפות והנחת תפילין , מה פירוש המתפלל במנין פועלים " יצא בדיעבד ".

בגמרא כתוב בענין זה " היוצא לדרך " ומה שם הכוונה האם אנוס ובהול ואין זה היתר גורף או שזה היתר גורף של " היוצא לדרך " והכוונה לפועלים היוצאים לפרנסתם השכם בבוקר.

תודה

תשובה:

שלום רב

1. לכאורה נראה שכיון שזמן עטיפת טלית ותפילין סמוך מאוד לישתבח עדיף להמתין כדבריך, אולם אם זמן עטיפת טלית ותפילין הוא קודם לכן, יתכן שלא כדאי להפסיד מהמצוה בגלל הבעיה באמירת הברכה, וניתן לנהוג כמנהג חבריך.

2. מנהג העולם הוא שגם אם לא מדובר במשהו מקרי, אלא פועלים שצריכים לצאת כל יום בשעה מוקדמת למלאכתם יכולים להתפלל מעלות השחר. וכ"כ באגרות משה ח"ד סי' ו', שבני אדם הממהרים למלאכתם "אין לך אונס גדול מזה, ובמשנה ברורה בסי' פט ס"ק ד כתב שאדם שאנוס יכול לנהוג כך לכתחילה, כלומר שלאותם שממהרים לעבודתם התירו חכמים לכתחילה להקדים תפילתם לשעה זו.

בהצלחה רבה