הוזמנתי לחתונה מעורבת האם ללכת?

לימדתי בישיבה לבעלי תשובה ומתחזקים, יש לי קשר הדוק עם תלמיד שמתחתן בעוד שבועיים, והוא הודיע לי שלצערו עקב התעקשותם של משפחת הכלה, החתונה תהיה בישיבה מעורבת, ורק הריקודים יהיו נפרדים.
השאלה שלי האם נכון להגיע לכזו חתונה ולו רק רק לחופה, או שלאות מחאה לא אגיע אפילו לחופה, אלא שהתלמיד שרואה אותי כרבו ומתייעץ איתי תכופות, ייפגע מאוד, ואולי זה ימנע ממנו להתחזק בעתיד יותר.

תשובה:

שלום רב

קשה מאוד לייעץ בענין כזה כיון שלא ידועים לי הפרטים הטכניים, כגון אם יש לכם בענין זה כללים ברורים בישיבה שמטרתם למנוע כזה דבר וכו', אולם באופו אוביקטיבי ודאי ההרגשה היא שיש להשתתף בחופה ולהדק עמו את הקשרים כדי לחזק אותו עוד, אני מניח שתלמידים ממשפחות כאלו אכן נתקלים בקושי בנושא הזה ולא כל אחד חזק מספיק לעמוד כנגד בני המשפחה בודאי לא כנגד משפחת הכלה שחשוב לו כרגע להקלט בתוכה ולעשות רושם טוב ונוח… אולם מספיק ללכת לחופה.

תעשו רק טוב!