הגעלת כלים מחלבי לבשרי

המוסד שלנו קיבל מזלגות ממסעדה חלבית בהכשר רבנות.
איך ניתן להכשיר את המזלגות לשימוש חלבי?
האם אפשר להגעיל לשימוש בשרי?

תשובה:

שלום רב

תוכלו להגעיל את הכלים האלו גם לצורך שימוש בשרי. אופן ההגעלה, יש להמתין איתם 24 שעות ללא שימוש, לבדוק שהם נקיים לחלוטין!!! לאחר מכן לוקחים סיר גדול וממלאים בו מים ומניחים על האש, כאשר המים בתוכו מבעבעים היטב, בעוד האש דולקת, לוקחים רשת ברזל דקה וכדומה ונותנים בה קצת סכו"ם טובלים היטב בסיר ומעבירים לשטיפה במים קרים, וכך עוד ועוד עד שתסיימו את כל הכמות.

בהצלחה

מקורות:

אצל בני אשכנז המנהג הוא שלא מגעילים כלי בשרי להופכו לחלבי ולהיפך, כדי שלא לגרום לבלבול בכלים, ויש בכך הקפדה גמורה מלבד כמה מקרים: כלי שנעשה בשרי בטעות, או כלי שניתן במתנה מאדם אחר השתמש בו לבשרי ואני רוצה להופכו לחלבי, וכן כלי שכבר כמה שנים ללא שימוש. אכם הספרדים מקילים בזה יותר ולמנהגם ניתן להגעיל כלי בשרי כדי להופכו לחלבי ולהיפך. על מנהג בני ספרד בזה, ראה שו"ת יביע אומר ח"ג יו"ד סי' ד. על מנהג בני אשכנז, ראה מגן אברהם סי' תקט סעי' יא. על האופנים השונים בהם הקלו בזה גם לבני אשכנז, ראה ס' הכשרות עמ' פג.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל