ראיות שהובאו לבית הדין בצורה פסולה

האם מותר לבצע האזנות סתר לצורך חקירה פלילית?
האם זה קביל בבית דין?
היכן נמצא מקורות הדנים בנושא?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר נושא הלכתי של אתיקה בהבאת ראיות. ניתן לדון על אופי הראיה עצמה האם הקלטה כזו או אחרת מהווה ראיה או לא, וכאן השאלה נשאלת לצורך איזה ענין. לפעמים אנו זקוקים לשני עדים, ופעמים שאין אנו זקוקים לשני עדים. והשאלה היא מה תוקפה של ראיה מהקלטה. אבל על העובדה שהראיה הובאה ע"י מהלך פסול, אני לא מכיר מקור שהדבר פוגם בראיה.

אגב, במסכת בבא בתרא (קנה,א) דנה הגמרא בקטן שמכר קרקע שירש מאביו, שהמכירה אינה תקיפה. והובא שם סיפור על ילד או גדול שמכר קרקע, ומת. אח"כ באו יורשיו לבטל את המכירה בטענה שהמכירה נעשתה בעודו קטן. מנגד, טענו הרוכשים שהמכירה היתה בהיותו כבר גדול. רצו הקרובים לפתוח את קברו ולהוכיח שהוא היה קטן (לא נכנס כאן לאופי ההוכחה). אמר להם רבי עקיבא "אי אתם רשאים לנוולו". כלומר, אתם כקרוביו לא ראשים להביא ראיה בצורה כזו שיש בה משום ניוול המת. אבל אין ספק שאם הם היו מביאים ראיה זו, הראיה היתה תקיפה.

הצטרף לדיון

תגובה 1