האם מותר לעבוד בהכנת תיקים להוצאה לפועל

לכבוד ברבנים שלום רב.
הציעו לי לעבוד במשרד עורכי דין בתור מכין תיק להוצאה לפועל. כבר כתבתם לי שהדבר מותר.
שאלתי: האם מבחינה מוסרית מצפונית צריכה להיות לי בעיה במקצוע זה או לא?

תשובה:

שלום רב,

כפי שכתבתי לך, בהחלט יכול להיות שיש תיקים שאתה מסדר אותם, והתובע ישתמש בהן תוך כדי איסור. אולם אין זה עניינך, ואין כאן איסור מסייע. לגבי השאלה המצפונית, אני לא יודע, זה תלוי בנסיבות. אתה צריך להחליט עם עצמך, אבל כשיש שאלה מצפונית גרידא, גם השאלה של פרנסה צריכה להיות במוקד קבלת ההחלטות ולא לזלזל בשאלה זו.