צביעת שיער בפורים

שלום רב,
אני רוצה בפורים הקרוב ב"ה להתחפש לזקן
האם מותר לצבוע את השיער בלבן?
תןדה

תשובה:

שלום רב

כיון שאתה לא עושה זאת לנוי אלא לצורך תחפושת, אין בזה כל בעיה. רק אני מקווה שמדובר בצבע שיורד בקלות, אחרת…

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אכן, בדרך כלל צבע בשיער אינו חוצץ כיון שאין בו ממש והוא עשוי לנוי, אולם במקרה זה שאמנם אין בו ממש אבל הוא מיועד להסרה מיד לאחר החג, יתכן שהדבר תלוי במחלוקת הראשונים ויש להמנע.

  2. בט"ז יו"ד קפ"ב ז' שרק לצבוע שחור אסור כי זה נוי אשה אבל הפוף שזה לא נוי אשה אפילו שזה נוי מותר כיון שאין זו רגילות לנשים