ייחוד כאשר יש לגוי מפתח לחדר והוא יכול להכנס

שלום. איש נמצא עם אשה בחדר סגור. אם לגוי יש מפתח מהחדר והוא יכול לפתוח בכל עת, האם זה מציל מיחוד? תודה

תשובה:

שלום רב

אם הגוי רשאי להכנס לחדר בכל עת שירצה ללא צורך בקבלת רשות – מותר. [בשונה מייחוד עם שני יהודים שאסור אלא אם כן שניהם מוחזקים ככשרים].

מקורות:

שו"ת שב יעקב סי' י"ט, שכתב, שאף שחוששים באחד כשר ואחד פרוץ דיצרו תוקפו ואינו בוש מהפרוץ, מ"מ לגבי נכרי מקפידים שאף שגם הנכרי יסכים מ"מ האשה חוששת שהנכרי יפרסם ויגלה את הדבר ולכן יפה דברו החכמים המתירים לילך בבית נכרי עם שומר אחד ישראל עיי"ש, וכ"כ שו"ת נשמת כל חי ח"ב סי' א' והחזו"א סי' ל"ה. ויש
לעיין מי שאינו שומר תורה ומצות כלל ומתנהג כנכרי אם הוא בכלל היתר.