נתינת טבעת ע"י האישה אם יש חשש קידושין

אם בטעות סתם נתתי לאחיין שלי טבעת ואמרתי בהירהור לב -הרי את מקודשת לי..(הטבעת שלי ) האם זה נחשב לנישואין? (האחיין קטין מתחת לגיל 13 )

תשובה:

שלום רב,

קידושין זה רק באופן שהבחור נותן לאישה טבעת ולא להיפך. אשה שנתנה טבעת לגבר וחשבה על הנוסח האמור, או אפילו אמרה אותו, זה לא קידושין כלל. אולם אם המקרה היה הפוך שהגבר (מעל גיל 13) נתן להאשה אמרה הרי אני מקודשת לך. זה ספק בגמרא. בנוסף, יודגש, שלעולם לא שייך קידושין בין אחיין לדודתו. דודה אסורה לאחיין באיסור ערוה, ולא לא תופס קידושין גם אם זה נעשה כדבעי.

מקורות:

קידושין ה,ב נתן הוא ואמרה היא: ספק.