נתינת חומר גלם וכלי מאכל למי שאינו מברך

שלום,

מה הדין לגבי נתינת חומר הגלם של קפה (אבקת קפה נמס, קפה שחור וכד') או כוס שתיה חד-פעמית, למי שיכין עם זה קפה, וישתה בלא לברך עליו?

והאם יש הבדל בין אם אני מניח את הנ"ל בארון משותף (במטבחון וכד') ממנו לוקח כל אחד באופן עצמאי, לבין אם אני נותן/מציע ישירות ממני לזה שישתה?

תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב

אינני חושב שיש הבדל, אולם גם לתת משקה ממש מותר כאשר הדבר מתבקש ממך, כגון שבא פועל הביתה, או שיש נסיבות מסוימות בעבודה שמתבקש ממך להגיש את המשקה, וזאת כדי שלא יבואו חלילה לידי איבה. כך הורה כידוע הגרש"ז אויערבך זצ"ל.