קינוח הגוף בנשים / נטילת ידים לדבר שטיבולו במשקה

1) האם אשה יכולה לישון על איזה צד שהיא רוצה?
2) האם אשה יכולה לנגב עם איזה אצבע שהיא רוצה בשרותים (כי גבר רק עם 4 מתוך ה 10 בגלל האצבעות שעוזרות בהנחת התפילין ויש עוד אצבע שעליה מלפפים את התפילין)?
3) האם פרי רטוב חשוב קודם לעשות נטילה של טיבולו במשקה ואז לשטוף אתהפרי או שלא חשוב הסדר והעיקר לעשות נטילה 3 ימין ו 3 שמאל לפני האכילה?

תשובה:

שלום רב

1. מותר.

2. יש להחמיר כמו אנשים. כך כתב במחזיק ברכה סי' ג בשם מור וקציעה, מקור חיים וערוך השולחן שם, בן איש חי ויצא יד, וכף החיים שם ס"ק כד.

3. לא הבנתי את השאלה, ומכל מקום נטילת ידים על דבר שטיבולו במשקה מספיק פעם אחת על כל יד ובלא ברכה, וכבר הובא בפוסקים שאף שיש ליטול רבים אינם מקפידים על כך, ואף שראוי להחמיר המיקל יש לו על מה לסמוך, ראי משנה ברורה סי' קנח ס"ק כ, וכן הקפידו רבים מגדולי ישראל, ובט"ז בסי' תעג כתב תוכחה מגולה לאלו המזלזלים בקיום נטילה זו.