האם חובה עלי להחרים ספר הברית החדשה שבידי חברי?

שלום, אני סטודנט באוניברסיטה. חברי במעונות קיבל לידיו ספר 'ברית החדשה' הנוצרית. הצעתי לו שנשרוף אותו אך הוא מתעקש להשאירו בינתיים בחדר כי הוא רוצה לעיין בו מעט לפני כן, אחר כך אין לו שום בעיה עקרונית שאשרוף אותו. אין לי שום ספק שחברי לא יתקלקל חו"ש מעיון בספר, שאלתי היא האם מותר לי לקחת ממנו ללא הסכמתו את הספר ולשרפו או לפחות להוציאו מחדרינו המשותף במעונות.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לא נראה לי שיש לך חיוב לקחת את הספר ולשורפו ללא הסכמת חברך.

הדין שאדם חייב לאפרושי מאיסורא כלומר, להפריש את חברך מאיסור, נחלקו הפוסקים אם הוא מדין מצוות תוכחה, או שהוא דין מדרבנן. השאגת אריה (סי' נח) כותב שזה חובה מדאורייתא. ובשו"ת פרי יצחק (ח"א סי' כו), ובשדי חמד (ח"ז מערכת ה' הוכיח תוכי עמוד 318), דנו בזה בהרחבה. האם זה מצד מצוות הוכיח תוכיח את עמיתך, או שזה מדין ערבות או מדרבנן. אבל בכל מקרה זה רק באופן שאתה אכן תפריש אותו מאיסור. אם זה מעניין אותו, הוא יכול לרכוש את הספר הזה בכמה שקלים ולעיין בו. כך כלל לא בטוח שאתה מצליח להפריש אותו מאיסור.