הורדת גירסה ישנה ופרוצה של תוכנה לשימוש בפרק זמן קצר בלבד

שלום הרב,
(אאריך במעט כדי שהתמונה תהיה ברורה)
אני סטודנט להנדסה ובמהלך התואר רכשתי תוכנה עבור סטודנטים שאני זקוק לה במהלך התואר – התוכנה רזה ומכילה רק כלים בסיסיים (עלותה היתה 89$). ניתן לרכוש כלים נוספים על פי דרישה. כל כלי נוסף עולה 26$. כעת אני בסיטואציה מורכבת למדי: אני זקוק לכלים נוספים עקב קורס שעושה שימוש בכלים אלו. לצערי כנראה חברי בקורס משתמשים בתוכנות פרוצות ומלאות. כשאני צריך לבצע איתם אינטגרציה בין הקודים של התוכנה אני לא יכול – עקב המצב שאין בידי את הפונקציות הנוספות. בידי גרסה של שנת 2013. הגרסה החדישה של החברה היא גרסת 2014. המרצה משתמש בתוכנה מקורית משנת 2013. המרצה ביקש להשתמש רק בפונקציות המותאמות לגרסה שלו (הישנה יותר) כי הוא לא יכול להריץ את הפונקציות החדשות בגלל חוסר תאימות. אם ארכוש כלי נוסף מאתר החברה שלו אני זקוק הוא יכיל את הפונקציות המשופרות של גרסת 2014 והמרצה לא יוכל להריץ זאת. צריך לציין: לא ניתן לרכוש את הגרסה הקודמת בכלל. רק הגרסה החדשה. את הכלים האלה אני צריך למשך זמן מוגבל של 5 שבועות.

אני במצב מורכב, אני לא יכול לרכוש תוכנה מלאה וגם לא כלי אחד של הרחבה כי הוא לא יתאים לי כי הוא מהגרסה המשוכללת יותר.

כיצד עלי לנהוג? האם אני יכול להוריד את התוכנה הישנה לזמן מוגבל ולהסירה לאחר מכן?

בברכה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש היגיון להתיר במקרה שלך, שהנך זקוק לפרק זמן מוגבל בלבד לגירסה שכבר אינה משווקת. אבל, הגרי"ש אלישיב אוסר בכל מקרה.

מקורות:

עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה.