אבידות שהכריזו עליהם ולא מצאו את הבעלים

מצאתי בגד ולקחתי אותו לביתי (כעת אני יודע שלכתחילה הייתי צריך להשאירו במקומו). ניסיתי פעמיים לתלות שלט על האבדה אך דיירי המקום הורידו אותו תוך כמה שעות.

1) האם אני עוד מחויב להכריז?
2) אבדה כזאת ועוד אבדות שכבר הכרזתי עליהן כראוי, האם מותר לי לזרקם לפח? או שאני חייב לשמרם?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

1) שים שלט בקרבת מקום, אבל במקום הדיירים לא יורידו אותו, כגון: על עמוד חשמל סמוך וכדו'.

2) אסור לזרוק, יש אפשרות למכור אותם. ליתר פירוט כיצד ומתי למכור עיין כאן וכאן.