יש חיוב לטפל בחתול שמצאתי ברחוב?

שלום יש לי בעיה ממש גדולה לפני הרבה זמן נתתי חתול מהרחוב למישהי שמטפלת בחתולים וזאת הייתה טעות כי יש לה הרבה חתולים חולים בבית והחתול שהבאתי לה לא היה במצב חמור או משהו והיה עדיף להשאיר אותו ברחוב מהסיבה שיש לה הרבה חתולים חולים. אני משלם על החתול את הטיפול הכל כי אני מרגיש שזאת אחריות שלי שהבאתי לה אותו עד כאשר אמצא לחתול בית ואוכל להוציא אותו משם הייתה איזה תקופה שהזנחתי ולא לקחתי את החתול לוטרינר ואולי בתקופה הזאת החתולים האחרים שלה נדבקו ממנו יש לי שתי שאלות חשובות האם זאת אחריות שלי לטפל בחתולים האחרים שלה ולדאוג לבריאותם אם יש חשש שבזמן שלא טיפלתי בחתול החולה הם נדבקו? זה ממש חשוב לי אז אשמח לתשובה רצינית ומפורטת בנושא, והשאלה השנייה האם אני מחוייב להמשיך לטפל בחתול הראשון גם עד שאמצע לו אימוץ? אני חייב לציין שהוא אצלה הוא לא שלי פשוט אני הבאתי לה אותו. זה אולי נשמע התעסקות לא רצינית אבל משהו בפנים מצפונית מפריע לי אני חייב לדעת אם זה באחריותי זה ממש חשוב לי תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין כל חיוב מהתורה לטפל בחתולים, יש איסור לצער אותם, ולכן אתה לא צריך לשלם למי שמטפל בחתול ובודאי לא לדאוג לחתוליו האחרים, שום דבר. אם אותו אדם מסרב לטפל בחתול הוא יכול פשוט לשלוח אותו לרחוב למקומו הטבעי, ואם מדובר בחתול חולה יש לפנות לעיריה שתיקח אותו ותטפל בו כדרכם.

בהצלחה