ייחוד בנסיעה בלילה באוטובוס לבד בכביש צדדי

שלום הרב,
אני מדריכת חוץ בבני עקיבא ביישוב . ליישוב הזה אין אוטובוסים שאפשר לצאת ולהיכנס אליו חוץ מאוטובוס אחד.
בדרך כלל אני חוזרת באוטובוס הזה בסביבות 21:00
ואני נמצאת עם הנהג לבד בנסיעה. אני מקפידה תמיד לפתוח חלון כשאני באוטובוס.
ואין לי כל כך ברירה לחזור בדרך אחרת הביתה..
האם זה נקרא ייחוד?
אנחנו עוברים גם במקומות שאין שם אנשים ומכוניות.

תשובה:

שלום רב

נסיעה בתוך העיר במקומות מוארים שיש בהם עוברים ושבים אין בה איסור יחוד, אבל כבישים צדדים וחשוכים, או מקומות שבני אדם אינם מצויים שם בלילה כלל, יש שם בעיה של יחוד.

לכן, כדאי לתכנן את מסלול הנסיעה באופן שיאפשר אותה מבחינה הלכתית.

יתכן, שאם מחמת גודלו של האוטובוס לא יוכל לסטות מהנתיב או לעצור סתם באמצע הדרך בגלל החשש מהעוברים ושבים שבכל זאת מצויים הדין קל יותר מנסיעה ברכב רגיל או מונית.

בהצלחה

מקורות:

ראה ס' נטעי גבריאל יחוד פרק מג.