בעל רעיון הציע את השידוך לצד אחד בלבד

אני הבאתי שם של חבר לגיסתי והיא הציעה שם של בחורה והציעה להם את הבחור אני הצעתי למשפחה של הבחור את השם של הבחורה ומשם עד סוף השידוך אני ניהלתי את כל השידוך
מקובל שמי שמביא את השמות מקבל שליש השאלה שלי האם במקרה שלי שהיא הציעה רק לבחורה האם היא מקבלת שליש מכל השידוך או מהחלק של הבחורה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מגיע לה שליש מהצד של הבחורה בלבד, כיון שלא דברה רק עם צד זה בלבד.

מקורות:

יש מחלוקת הפוסקים אם מגיע חלק דמי השדכנות לבעל רעיון, עיין בעלון המשפט גליון 54 עמוד 4 דין 7. במקרה זה יש לשואל חלק גם בהמצאת הרעיון בכך שהביא את המידע על הבחור לגיסתו, נראה שלכל הפוסקים לא מגיע לגיסה חלק מהשליש של צד החתן.