אכילה במסעדה על הרחוב

האם מותר לאכול במסעדות שיושבים בחוץ או שזה נחשב לאוכל בשוק שפסול לעדות?

תשובה:

שלום רב

אם הישיבה בחוץ ברחוב במקום שיש עוברים ושבים, בלי ספק זה נקרא אוכל בשוק, אבל אם מדובר בחצר פנימית אף שאינה מקורה אין בכך בעיה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אמנם בספר שלום יעקב להגאון ר יעקב חיים סופר שליט״א כתב (פרק כה) ששמע מהגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ״ל שפסק על אותם אלו שאוכלים בחוץ במסעדות הנמצאות ברחוב ושאת השולחנות מניחים בחוץ ברחוב ממש דשפיר דמי ולא חשיב שאוכל בשוק וממילא אינם נפסלים לעדות וע״ש ראייתו ממעשרות פ״ג מ"ה.