תנור של חברת metz שמצוייר על הכפתורים צלב

שלום כבוד הרב אשמח בבקשה לשאול שאלה בנושא ציורי שתי וערב( צלב ) אני ובעלי קנינו תנור לבית של חברת metz חברה של תנורים ושמתי לב כי על התנור בכפתורים של האפיה יש ציורים של צלב ( הכוונה שמראים כל מיני מצבי חימום שונים ) פשוט ציירו על מצבי החימום השונים צלב וזה כאילו מראה על מצבי חימום שונים בתנור צלב עם קו למעלה צלב עם קו מתחת וכו .. האם מותר לנו להשתמש בתנור בכדי להכין ולחמם אוכל אשמח לתשובתך כבוד הרב תודה רבה ..

תשובה:

שלום רב

אין כאן כל כוונה לצלב ואין בכך כל בעיה. אגב דעת הגר"ע יוסף היתה שגם צלב ממש שנעשה לנוי ולא לעבודה זרה אין איסור להחזיקו בבית, אולם כאן לא צריך להגיע לחידושו זה, כלל לא מדובר בצלב.