מסחר במט"ח ע"י רובוט אוטומטי

בס"ד

שלום וברכה,

האם ישנה בעיה הלכתית ו/או מוסרית לסחור בשוק המט"ח ע"י רובוט מסחר אוטומטי?
בדומה לאופציות, מדובר על "משחק סכום אפס", בשוק דנן רובא דרובא מפסידים את הונם, והמיעוט (בערך 10%) מרוויחים למעשה את הכסף שהרוב הפסידו, בעצם מדובר כאן על כסף שמחליף ידיים, אין כאן, להבנתי, יצרנות או הטבה לאנושות באופן כלשהו. (בשונה מהשקעה במניות או באג"ח).
האם אין זה משחק בקובי'?

בתודה רבה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אין כל הבדל בין רובוט אוטומטי לאדם בעוסק בזה באופן ידני. כמובן שכגודל המינוף, כך גודל הסיכון, ואם אתה אומר ש90% מפסידים, וזה נכון, זה בודאי תקף גם במינוף גבוהה, אלא ששם ההפסד הוא כמובן גדול יותר וצורב יותר.

זה לא מדוייק, שהכסף של המפסידים עובר למעט המרוויחים. הכסף שהמפסידים מפסידים, נמצא בחברה שדרכה הם סוחרים. והיא המרוויחה הגדולה. אלא שמול מעט אנשים, היא מפסידה. ולכן המאזן הכללי שלה, הוא רווחים גדולים.

לגבי שאלתך, אם יש כאן בעיה של משחק בקוביה, התשובה היא, לא. ראה כאן מה שכתבנו בנושא, וזה תקף גם במסחר ע"י רובוט אוטומטי.

בהצלחה