הורדת שירים וסרטים מהאינטרנט

לכבוד הרבנים שלום רב,

נפשי בשאלתי: מותר להוריד סרטים מהאינטרנט מדין זוטו של ים שירים וכדומה? שמעתי שהרב ירכי מירושלים מתיר. מה דעת תורתינו הקדושה?

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

סרטים ושירים יש מקום להתיר להעתיק או להוריד לצורך שימוש אישי, משום שהחוק מתיר.

אבל סברא של 'זוטו של ים' איננה סברא כלל, משום שאף בעל הזכויות עדיין יכול ליהנות מיצירתו ומשום כך יצירתו איננה הפקר.

מקורות:

לעניין שירים וסרטים לשימוש אישי עיין כאן. ועיין עוד בעלון המשפט גליון 69 עמוד 4 לעניין זכויות יוצרים במקרים שהחוק מתיר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכבוד הרב שליט"א
    אינני מקבל את דחיית הטענה בדבר זוטו של ים. מה בכך שהיוצר יכול ליהנות מיצירתו עדיין הערך הכלכלי של זכות היוצרים טמון ביכולת לאכוף את הזכות ואם היכולת הזו לא קיימת הרי היא אבודה ממנו וכאילו היא מונחת בזוטו של ים.
    אפשר לדחות את הטענה בדרך אחרת. זוטו של ים זה הפקר גמור משום שאי אפשר להגיע לזה. לעומת זאת במקרה של סרטים באינטרנט, הגם שהאכיפה של הזכויות היא חלשה מאוד בגלל קשיים משפטיים שונים עדיין נעשית אכיפה ובעל הזכויות לא התייאש מהזכויות שלו ולכן אין זה בגדר זוטו של ים.