האם מותר לסייע לאמא שהולכת בגילוי ראש לצבוע את השיער

לכבוד הרב שלום,
לצערי אימי אינה דתיה ובעז"ה שתזכה לשוב בתשובה שלימה.
1. האם מותר לי (הבת שלה) לצבוע לה את השיער על אף שאינה מכסה את ראשה וזאת כדי לחסוך לה גם כסף וגם שלא תסתפר אצל ספר גבר? ראוי לציין שהצביעה היא אך ורק במטרה לכסות שיער לבן שצומח בשורשים לאותו גוון שכבר קיים בשיער ולא לייפות ע"י צבע חדיש או גוונים משונים בשיער וכי גם שערה מאד קצר .
2. האם מותר לי לתפור לה מכפלת למכנסיים שהיא גם ככה לובשת ביום יום (לקצר לה קצת את המכנס)? היא ביקשה ממני כי זה חוסך לה ללכת לתופר אך גם ביקשה להצר לה את המכנס באיזור המותן אבל זה כבר נראה לי בעייתי לחלוטין.. בכל זאת אני בודקת גם את זה משום כיבוד הורים.

המון תודה רבה !

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לסייע לאמך בדברים הללו.

הרי גם אם את לא תסייעי לה, היא תלבש את אותם הבגדים. לכן לא שייך כאן איסור לפני עיוור. וגם איסור מסייע לדבר עבירה אל שייך כאן, משום שהדבר עצמו אינו איסור. לדוגמא, צביעת השיער אינו איסור כשלעצמו, וגם אם את לא תצבעי לה את השיער, היא תצא בגילוי ראש. ובנוסף, יש לציין כי דעת הש"ך (יו"ד סי' קנא סק"ו) והדגול מרבבה שם שאין איסור מסייע לדבר עבירה באדם שרוצה לעבור עבירות בשאט נפש.