קוביה הונגרית בשבת

לרב הגאון שלום רב
האם מותר לספרדי (שפסיקותיו ע"פ הרב עובדיה) לשחק בקובייה הונגרית בשבת? והאם יש הבדל בדין בין אם הוא מעל גיל מצוות או מתחת?
תודה רבה!

תשובה:

מותר לשחק במשחק קוביה הונגרית בשבת בגלל שהחלקים עומדים על מתכונתם ואין צריך לחברם כדי ליצור את צורתה המושלמת של הקוביה. אמנם אם נוצרת תמונה מחמת סידור הקוביה אין לסדרה בשבת. לא ידועה לי התייחסות של הגר"ע יוסף לענין.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק ט"ז סעיף כ"ה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ישנה התייחסות של בנו של מרן הרב עובדיה זצוק"ל ,יבדלחט"א הרשל"צ הרב יצחק יוסף בשו"ת הראשון לציון חלק א חלק אורח חיים סימן כט

    מותר לשחק בקוביה הונגרית בשבת. (יש לעיין באריכות שם)