לפטר שיפוצניק שהוכיח את עצמו כלא מקצועי

ערכתי שיפוצים בביתי וסגרתי חוזה עם שיפוצניק ולצערי אני רואה שכל התיקונים שנעשו הם בצורה לא מקצועית ממש. שילמתי לו את רוב הכסף . האם אני חיב לתת לו לסיים את העבודה? אינני סומך עליו. אני חושש מהפסד. תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בעיקרון, הנך רשאי להפסיק איתו.

אבל, כדי שלא תפסיד שתצטרך לשלם פעמיים (בדרך כלל כאשר מחליפים קבלן, העלות גבוהה בהרבה), עליך להתייעץ עם אחרים, להביא אותם לדירה ולהראות להם את העבודה, אם אכן מדובר בעבודה שאינה ברמה סבירה.
עדיף שתיקח שני עדים כשרים (שומרי תורה ומצוות ולא קרובים וללא תשלום) שיראו את הדירה וירשמו לעצמם את הבעיות, כדי שיוכלו להעיד בעת הצורך.

מקורות:

גם אם הקבלן אינו יכול לעשות את עבודתו בגלל אונס, מותר לפטר אותו ללא התראה, אם לפי הנראה אינו מסוגל לעשות את העבודה. עיין עלון המשפט גליון 32 עמוד ב דין 4. כל שכן כאשר יש טעות בעצם ההתקשרות איתו.