מותר להכות כלב נובח שמפריע?

בס"ד
לכבוד הרבנים שיחיו שליט"א
1.יש לחמתי כלבים בבית 2 במניין הם נובחות ומעצבנות את כולם וגורמות לבלאגן בבית מה שכן אני ורעייתי גרים אצל חמתי וב"ה נולדה לי ילדה קטנה בת שבועיים וכמה ימים ומה שקורה שהיא מפחדת ועלולה להיפגע מכל הרעש והנביחות שלהם אני רוצה לדעת יש חגורה שעושה חשמל לא מסוכן לא גורם למוות ולאחר בדיקה זה מאושר על ידי מכון התקנים שברגע שהכלב נובח הוא מעין מתחשמל וזה מרתיע אותו להבא וככה הוא מתחנך זה לא משהו לכל החיים זה זמני לתקופה קצרה של שבועיים מקסימום לפי מה שהבנתי
בבקשה הרבנים אני רוצה לדעת אם זה מותר?כי אני יודע שצער בע"ח זה דאורייתא וגם בליבי כואב לי לעשות את זה רק מדובר בצורך גדול לכן אנו שואלים דעת תורה לפני שעושים .
בברכת חג שמח ושתזכו לאור שבעת הימים ולשפע ברכה וישועה

תשובה:

שלום רב,

מותר לעשות זאת. איסור צער בעלי חיים לא נאמר שיש צורך לאדם. ואם הכלבות נובחות ומפחידות את הקטנה, מותר לעצור את הנביחות גם ע"י צערן שכן כאמור, זה לצורך האדם.

גידול קל!