תיקון צינור ניקוז מי גשמים מגג פרטי

אני גר בבית דו קומתי משותף הקומה התחתונה שיכת לי והקומה העליונה והגג שייכים לשכני, יש לי נזילה בקיר בבית שלי בו עובר המרזב המנקז את המים היורדים מהגג שאלתי היא מי אמור לשלם את תיקון הנזילה האם שכני? כיון שהגג שייך לו בלבד

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

שניכם צריכים להשתתף בתיקון.

מקורות:

מאחר והצינור עובר בקיר משותף, הרי הוא רכוש משותף (עיין כאן). על אף שכיום רק בעל הגג משתמש בו, מכל מקום, אם בעל הקומה התחתונה יבנה מרפסת וירצה לחבר את הניקוז לצינור, הרי הוא יהיה רשאי לעשות כן.