נסיעה בשבת על ידי גוי לצורך קטן

בס״ד , שלום לרב, במידה ובעל התלווה אל אשתו היולדת (לא בארץ), וגם ילדתם הקטנה בת השנתיים וחצי, ונכנסה השבת, כעת הוא עומד עם ילדתו לאחר שאשתו ילדה , בית החולים אוסר לילדים להיות בשטח בית החולים בשעות הלילה, אין בית מלון קרוב בסביבה , השאלה: האם ילדה קטנה בגיל שנתיים וחצי מוגדרת ״חולה שיש בו סכנה , או חולה שאין בו סכנה ? והאם נכון לומר שיש רשות לאבא לקחת את ילדתו ע״י שיבקש מגוי להתקשר ולהזמין מונית , ואז לנסוע עם הגוי לביתו? ( מפני שהרי הילדה קטנה וצריכה אוכל שתיה, החלפת טיטולים וכו… ז״א האם מותר לחלל על הילדה שבת לצורך צרכיה? והאם הדבר רק ניתן באיסורים דרבנן? (כשבות דשבות) והאם זה לכתחילה ? דרך פסיקת ההלכה הוא לספרדי, והאם לבני אשכנז יש חומרא יתרה? תודה רבה ואשמח לקבל מקורות . תודה

תשובה:

שלום רב

ברור שילדה בגיל כזה מוגדרת כחולה שאין בו סכנה, אבל אם הדבר כרוך באי נוחות בלבד, כלומר בית חולים אינו מרשה לשהות, הרי אף אחד לאיגרש אותך משם בשוטים ובמקלות… אז אין כל היתר לעשות זאת. כמו כן את כל צרכיה של הקטנה אוכל וטיטולים תוכלו לקחת לפני שבת בזמן נסיעתכם לבית החולים, שהרי אתם יודעים שיתכן שתצטרכו להשאר שם. אולם במקרה תיאורטי כמו שהצגת נראה שיש להתיר. אבל שוב אתם לא אמורים להגיע למצב הזה בשום מקרה.