הפרדה בין מילים בשבבת האם נחשבת מחיקה?

המשנה ברורה בסי' ש"מ ס"ק יז' כותב שיש לכתחילה להמנע מלפתוח ספר שעל חודי דפיו כתובים אותיות משום מוחק. שאלתי היא: האם גם בארון קודש יש להמנע לכתוב פסוק שעל ידי פתיחת הדלתות אני מפריד בין הכתובים?
האם יש הבדל האם ההפרדה היא בין המילים או דווקא באמצע המילה?
בברכה

תשובה:

שלום רב

הפרדה בין מילים אינה נחשבת מחיקה כלל, כיון שכל מילה בפני עצמה יש לה את משמעותה. גם בין אותיות לא פשוט שיש להחמיר ראה נדון רחב בזה בס' ארחות שבת ח"א פרק ט"ו הערה כז.

חנוכה שמח.