פתיחת בקבוקים ופחיות משקה בשבת

שלום וברכה,
האם מותר בשבת לפתוח פחית שתיה או לפתוח בקבוק יין על ידי פותחן בשבת?

תשובה:

שלום רב

לגבי בקבוק יין יש להבדיל: פקק שעם מותר לפתוח גם על ידי מחלץ פקקים ואין בזה כל בעיה. פקק מתכת יש לאסור משום איסור מחתך ומשום עשיית כלי. ראה בהרחבה בכל זה בשמירת שבת כהלכתה פרק ט סעיף יח

לגבי פתיחת פחיות משקה בשבת נחלקו הדעות, הגרי"ש אלישיב אסר זאת משום מלאכת מחתך, שכן אדם מעוניין לעשות נקב בגודל מסויים ובצורה מסוימת כדי שיקל עליו לשתות. אולם הגרש"ז אויערבך נטה להקל בזה כמובא בהרחבה במנחת שלמה ח"ב ראה שם התכתבות ענפה בענין.

יום טוב!