מותר לזרוק אוכל?

שלום לכב הרב אשתי שתהיא בריאה מבשלת של שבת כמויות ענקיות של אוכל אני וילדי אוכלים ביום שישי ושבת את האוכל כהל טוב אבל נשארות כמוית ענקיות של לחם בשר ושאר מיני ירקות דגים סלטים וכיוב
במוצאי שבת או ביום א הכל הולך לפח חבל
כל נסיונותיי לדבר על ליבה שזה חבל ואסור נתקלו באוזן אטומה
שאלתי היא האם יש איסור בל תשחית על נושא זה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לזרוק אוכל טוב זה תמיד בל תשחית, אבל אם אתה שואל אותי תוכל לעשות מה שאני עושה, גם ביום ראשון אנחנו אוכלים מהאוכל של שבת…. למעט חמין כמובן…

העצה הפשוטה, להקפיא חלות שנשארות, גם בשר למינהו ניתן להקפיא, בדרך כלל אוכל לא מתקלקל אחרי שהות של יום אחד במקרר.

בהצלחה ושיהיה לכם תמיד שפע בבית, זה נהדר.

הצטרף לדיון

תגובה 1