ייבוש מגבת בשבת

שלום רב.
תודה על המענה לשאלות הקודמות.
מגבת ידיים לחה שאני רוצה שתתיבש ואשתמש בה שוב לאחר זמן מה. האם אני יכולה לתלות אותה פרושה על מוט מתחת לשולחן או מתחת לסטנדר או על מסעד הכסא? איני רוצה להניח אותה זרוקה בצד כי היא עלולה להעלות עובש.
בכבוד רב
רבקה

תשובה:

שלום רב,

האיסור לתלות מגבת לייבוש הוא כדי שלא יהיה נראה שכיבס בשבת, לכן דוקא לתלות על מתקן כביסה או באופן ניכר שכוונתו לייבוש הדבר אסור, אבל לתלות מגבת על מסעד הכסא וכדומה שהיא פעולה הנלוית לשימוש ולא נראית כפעולה מיוחדת לייבוש, מותר אפילו כשהכוונה לייבוש.