לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תינוק שאומץ מברזיל האם מברך שלא עשני גוי

לרב שלום,
תינוק שאומץ בן חודש ימים מברזיל,ספק גוי ספק יהודי שכן עבר ברית מילה טרם המסירה לאימוץ, וגוייר לחומרא בהיותו בן 13,גדל בבית דתי, האם בברכות השחר עליו לברך ברכת שלא עשני גוי או עליו להימנע מכך?
תודה על התשובה.

תשובה:

שבוע טוב,

לא הבנתי מדוע אתה סבור שהוא ספק יהודי ספק גוי. אם אין ידוע מי היא אימו. הוא גוי לחלוטין. זוהי משנה מפורשת בטהרות ומובאת גם בסוף פרק ראשון בכתובות, נמצא תינוק… אם רוב גויים, גוי. לכן כפי שכתב הרמ"א אינו מברך שלא עשני גוי, אלא שעשני ישראל או שעשני גר.

מקורות:

רמ"א סי' מו סעי' ד'. וראה גם במגן אברהם שם. אולם יש אומרים שלא לשנות בברכה – ראה נזירות שמשון שם.